Най-малко 16 души са загинали и над 55 са ранени в

...
Най-малко 16 души са загинали и над 55 са ранени в
Коментари Харесай

Най-малко 16 души са загинали и над 55 са ранени при ракетните удари в Одеса

Най-малко 16 души са починали и над 55   са ранени вследствие на съветската ракетна офанзива против Одеса, оповестиха от Главната прокуратура на Украйна, представени от Би Би Си.

" В резултат на съветската ракетна офанзива починаха 14 души, в това число локални поданици, доктор и избавител. Други 46 души, в това число седем чиновници на Държавната работа за изключителни обстановки, бяха ранени ", каза губернаторът на Одеска област Олег Кипер.

В събота в Одеса и района ще бъде разгласен печал.

Силите за защита в Южна Украйна обявиха, че офанзивата против Одеса в петък е осъществена с ракети `Искандер-М` от анексирания Крим .

Руската страна не разяснява офанзивата против Одеса, Би Би Си уточнвам, че не може да удостовери неотложно изказванията на публични лица.

" В резултат на ракетна офанзива против гражданската инфраструктура на града е унищожена триетажна постройка на база за отдих, минимум 10 частни къщи, бензиностанция, газопровод с ниско налягане, коли за спешна помощ и пожарно-спасителни коли ", се споделя в изказване на украинската войска.

Разчистването на отломките продължава.

По-рано украинските военновъздушни сили оповестиха опасност от балистични ракети преди гърмежите в града.

Одеса, където се намира черноморската пристанищна инфраструктура на Украйна, от дълго време е цел на съветски офанзиви, изключително откакто, реализирана с посредничеството на Организация на обединените нации, която разреши безвредно прекосяване на украински зърнени колета.

През последните седмици Москва ускори офанзивите си.
 Две жертви взе среднощната съветска офанзива с дронове против Украйна
Две жертви взе среднощната съветска офанзива с дронове против Украйна

Украинската Противовъздушна отбрана е свалила всички 27 дрона
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР